SundhedsTeam > For hjemløse > Præsentation 

Præsentation 

Københavns Kommunes SundhedsTeam består af 4 sygeplejersker og en læge.

 

Vi fungerer som en almindelig lægepraksis men uden klinik. Alt arbejde foregår på gaden eller på væresteder og herberger.

 

Du kan få hjælp af SundhedsTeam hvis du ikke har en læge eller ikke har mulighed for kontakt med din egen læge.


SundhedsTeam kan hjælpe dig hvis du er bekymret for om du fejler noget, syntes du drikker for meget eller at dit stof forbrug er stigende og det er vanskeligt at komme ud af. Så kan vi hjælpe dig med at søge kontakt de forskellige steder såsom hospitaler, rådgivningscentre eller andre behandlings steder.

Hvordan får jeg fat i SundhedsTeam?

- Telefonisk
Vi har ikke nogen klinik eller noget sted du kan henvende dig direkte men det er altid muligt at ringe til os eller lægge en besked på vores telefonsvarer hvis du gerne vil i kontakt.

Telefonnumre findes her


- Gennem nogen du kender
Hvis der er nogle af dine venner og bekendte der kender os og du gerne vil hilse på os, så kan i ringe eller du kan tage med hvis din ven har en aftale.

 

- Gennem Hjemløseenheden
Du kan få hjælp af gadeplansmedarbejderne til at ringe til os eller bede dem om at kontakte os.


København Kommunes Gadeplansindsats er socialmedarbejdere der er ansat i Københavns Kommune og som udfører opsøgende socialt arbejde på gaden.

De kan hjælpe dig med at komme i kontakt med det rigtige lokalcenter, fortælle dig om dine rettigheder og hjælpe dig med at finde ud af hvad du har af muligheder. De kan også gå med dig, når du skal mødes med en sagsbehandler eller andre der kan hjælpe dig i kommunen.

 

- Gennem værestederne
SundhedsTeam har gennem det sidste 2 år fået oparbejdet kontakt til de fleste væresteder, de har vores telefonnumre og formidler gerne kontakt til os.


- Gennem hospitalerne
Bliver du indlagt og har du brug for hjælp til opfølgning af behandling, og videre kontakt til hospitalet, kan du bede personalet om at kontakte os.  

Kommer vi med det samme?

- Vi kan desværre sjældent komme med det samme for SundhedsTeam er ikke en akut udrykningstjeneste.

 

For det første fordi vi skal dække hele hovedstaden og vi oftest kører på cykel.

 

For det andet fordi det ved alvorlig akut sygdom er nødvendigt at komme på hospitalet, hvor den tekniske kunnen til behandling af akutte sygdomme er til stede.


- Hvornår kommer vi så?

Vi kommer så hurtigt det er muligt.

 

Vores mål er at der maksimalt må gå 7 dage inden vi møder dig, når vi har en aftale. I realiteten går der dog oftest mindre end et døgn fra vi hører om en patient til vi har talt sammen.

 

SundhedsTeams sygeplejersker vurderer for hver enkelt hvor hurtigt hjælp kan gives og om der eventuelt er andre hjælpemuligheder som er mere relevante. Oftest kan hjælp iværksættes med det samme.

 

 

Kontakt
Kontakt SundhedsTeam
Hvor går jeg hen?
Se hvor du kan gå hen og få varmen, et måltid mad og en seng at sove i
Hvad kan vi hjælpe dig med?
Læs om hvad SundhedsTeam kan gøre for dig
Nyheder fra nær og fjern
Læs her
Møder og konferencer
Læs om møder i ind- og udland